Website Under Construction

Skip to Content

Category Archives: Projekte

Rrjeti rrugor i “Lumit të Vlorës”

STATUSI

Projektim– Fillimi i Zbatimi 2016

 

Financuesi

Qeveria Shqiptare

Fondi Kuvajtian

 

Projekti

Gjatësia:  94.2 km

Paravlerësim:  64 Milionë USD

Projekt i propozuar  parashikon rindertimin e rruges kryesore te lumit te Vlores, qe lidh dy akset nacionale Levan – Tepelene dhe Vlore-Sarande, si dhe segmentin lidhes me qytetin e Vlorës.

Ka filluar puna per segmentin rrugor Ura e Laskos – Qeparo.

Tipologjia e investimit

Infrastrukture rrugore

 

PERFITIMET

Korridor të ri, më i sigurt dhe më i shkurtër se rruga ekzistuese që do të lidhë rajonin e Vlorës dhe territoret në jug me bregdetin e Jonit.

Kontribut pozitiv në përmirësimin e kushteve të jetesës së popullsisë rurale për komunitetin e Lumit të Vlorës

 

ASPEKTI SOCIO-EKONOMIK 

Në aspektin e përfitimeve social-ekonomike, projekti do të gjenerojë:

•             Akses gjatë gjithë vitit;

•             Disponueshmëria e shërbimeve të transportit duke reduktuar shpenzimet e transportit dhe kohën e udhëtimit;

•             Rritja e aksesit në tregun vendas dhe atë rajonal për të shitur produktet lokale;

•             Larmishmëri te ekonomisë lokale përmes duke promovuar aktivitete te eko-turizmit;

•             Rritja e mundësive te punësimit dhe të ardhurave për popullatën lokale;

•             Përmirëson ndërveprimin shoqëror nepermjet aktiviteteve sociale, sportive dhe kulturore;

•             Përmirësimi i aksesit në shërbimet arsimore dhe shëndetësore.

READ MORE

Rikualifikim Urban i Qendrës së Himarës

Statusi: Projektim

Zbatimi: 2016

Siperfaqja: 96 mijë m2

Infrastruktura rrugore kryesore

Gjatësia – 690 ml

 

Infrastrukturen rrugore sekondare – pedonale

Gjatësia – 160 ml

– Hapësirat publike/ mobilim urban

– Objekti i vjetër i Bashkisë së Himarës

– Rivitalizimi i fasadave të objekteve ekzistuese

– Rivitalizimi i Përroit dhe i hapësirës së gjelbër

– Shpella e Spilesë

READ MORE

Ndërtim i Shëtitores së re

Statusi: Zbatim

Sipërfaqe: 9800 m2

Vlera: 232 milion Lekë

– Transformimi ne Pedonale,

– Mobilim Urban

– Ndricim,

– Lyerje e fasadave,

– Gjelberim,

– Pontil lundrues

READ MORE

Unaza Himarë

Punimet për rikonstruksionin e rrugës përfshijnë punime gërmimi, zgjerim rruge me dy korsi, ndërtim vepra arti si tombino, trotuare në të dy anët e rrugës si dhe ndriçim.

Gjatesia 4.2

Statusi: Në zbatim

READ MORE

Restaurimi dhe rikualifikimi urban i territorit në fshatrat Dhërmi dhe Vuno

STATUSI

Projektim – Zbatimi 2016

FINANCUESI

Qeveria Shqiptare

Banka për Zhvillim e Këshillit të Europës (CEB).

OBJEKTIVI I PROJEKTIT

Objektivi kryesor i projektit është konservimi dhe rehabilitimi i vendbanimeve tradicionale dhe i zonave

të trashëgimisë kulturore  permes reasturimit. Promovimi i turizmit dhe zhvillimi ekonomik i zonës.

Iteneraret e identifikuara në fshatrat Dhërmi & Vuno

  1. Itinerari kryesor me mjet – i identifikuar edhe si pika më e fortë e ndërhyrjes rehabilituese dhe

restauruese.

  1. Itinerari sekondar me mjet – nëpërmjet këtij itinerari arrihet të depërtohet me makinë në zemër të fshatit,

të përjetohet arkitektura dhe vlerat e trashëgimisë deri në pikën më të lartë, tek Kisha e Shën Marisë.

  1. Itinerari këmbësor – që konsiderohet edhe karta fituese e ndërhyrjeve.

Ndërhyrjet e propozuara

Banesat

–              Restaurimi dhe rikuperimi i vlerave për të gjitha banesat e identifikuara në të tre itineraret

–              Restaurimi i të gjithë elementëve arkitektonikë;

–              Përforcimet konstruktive të strukturës;

–              Zëvendësime të elementëve të dëmtuar;

–              Unifkimi i ngjyrës së fasadave dhe e detajeve arkitektonike;

–              Ndriçimi i jashtëm i unifikuar;

–              Trajtimi i mbulesave të çatisë.

Rruga kryesore dhe dytësore

–              Riformulimi i gjurmës së rrugës;

–              Evidentimi i xhepave për ndalesa të shkurtra;

–              Trajtimi dhe plotësimi i ndriçimit funksional dhe dekorativ;

–              Sinjalistika orientuese;

–              Mobilimi urban

–              Trajtimi i shtresave.

Sheshet dhe ballkonet panoramike

–              Analiza urbane për identifikimin e vëndeve të parkimit;

–              Rivitalizimin dhe trajtimin e shesheve kryesore dhe balkoneve panoramike;

–              Trajtimi i tyre me ndricimim funksional dhe dekorativ;

–              Analizë mbi fasadën e pestë të fshatrave;

–              Sinjalistike orientuese;

–              Mobilim urban

–              Trajtimi i shtresave.

“Ndërhyrje e integruar transformimi urban në zonën e plazheve të Dhërmiut dhe Jalit”

Projekti konsiston në aplikimin e një sërë ndërhyrjeve duke mundësuar transformimin urban të dy prej plazheve më të bukur në bregdetin e Jugut.  Përmirësimi i infrastrukturës aktuale do të sjellë për frekuentuesit e këtyre plazheve, peisazh dhe shërbime cilësore.

READ MORE

Pedonale – përmirësim i nyjes lidhëse Transballkanike – Bulevard

Sipërfaqe : 21,028 m²

Ku do të ndërhyhet: Rruga Hajredin Haxhiraj,

Tipologjia e investimeve

Përmirësim i përdorimit pedonal të rrugës, rehabilitim i hapësirave publike.

READ MORE

Hapësirat publike përgjatë Lungomares

Sipërfaqe : 29,495 m²

Ku do të ndërhyhet: Hapësirat urbane perballe Lungomares, Lulishtja.

Tipologjia e investimeve

Rehabilitimi dhe përmirësimi hapesirave urbane, ne pjesen urbane / perballe detit zona e Lungomares,

READ MORE

Hapësira publike rreth Bulevardit Qëndror

Sipërfaqe : 73,128 m²

Ku do të ndërhyhet: Segmenti i Jugut  (hapësirat publike – mobilimi urban), Sheshi përballë Teatrit Petro – Marko.

Tipologjia e investimeve

Rehabilitimi dhe përmirësimi urban, ristrukturimi për mbylljen e përkohshme të lëvzjes së automjete në boulevard.

 

READ MORE

Hapësira urbane rreth rrugës Transballkanike

Sipërfaqe:  45,680 m²

Ku do të ndërhyhet: Porta veriore e qytetit, Kryqezimet dhe Rrethrrotullimet, Gjelbërim, Terminali i autobuzave dhe sheshi, sheshi & parkimi përballë terminalit të autobuzeve

Tipologjia e investimeve

Rikualifikim urban, zhvillim i hapesirave publike, organizimi transportit

READ MORE

Rikonstruksioni i rrugës Dhimitër Ikonomi

STATUSI : Projektim

Prshkrim i prgjithshm i projektit:

Qllimi i projektit sht prmirsimi i qarkullimit rrugor ne nje nga rrugt me problematike ne qytetin e Vlores. Investimi konsiston ne nje sere nderhyrjesh ne shtresa dhe nenshtresa dhe te gjithe elementet e tjere te sigurise, sinjalistike, Kjo rrugë sht mjaft jetike jo vetm pr banort e zons por edhe pr dy institucione arsimore sisht shkolla 9 vjecare Zenel Murra dhe Shkolla tregtare.

READ MORE